Category Archives: Access 2007 problems/solutions

Access 2007 is really buggy. We at Data Control have to use it because our clients want to use it (or have to use it). So, while we wait for Service Packs to be released that solve these issues, or while we find work arounds to get the job done, we’re going to post our findings on this blog.

Hope this helps everyone!

Nuclear Power plants

Now I will be creating a database for four nuclear power plants. The purpose will be tracking the testing and training of the plant operators. From this the company will also be able to assess what a crew would be … Continue reading

Posted in Access 2007 problems/solutions, Uncategorized | Leave a comment

Nuclear Power plants

Now I will be creating a database for four nuclear power plants. The purpose will be tracking the testing and training of the plant operators. From this the company will also be able to assess what a crew would be … Continue reading

Posted in Access 2007 problems/solutions, Uncategorized | Leave a comment

File Maker to MySQL

A new challenge is before us. Migrating a FileMaker Pro database on a Mac OSX machine to MySQL on a hosted server. So we can handle Mac and PC implementations.

Posted in Access 2007 problems/solutions, Uncategorized | Leave a comment

Subreport Hell

So, a new item found today (actually found a week or so ago):  Problems linking reports/subreports. I went to link a subreport to a main report just like I’d done many, many times before:  I dragged a pre-created subreport onto … Continue reading

Posted in Access 2007 problems/solutions | Leave a comment

Another Access 2007 Issue – Default grouping of objects on report and how the heck do you ungroup?

Created a default report (I hate the lack of control you have on default reports!  Where are my old wizards that I’ve loved over the past 10 years?  Arrrggghhhh!!!!!).  Then started to modify the controls that were pre-populated on the … Continue reading

Posted in Access 2007 problems/solutions | Leave a comment

Another Access 2007 Issue – Back Color values not working in code…

I continue to be disappointed with Access 2007 from a Developer’s point of view.  Here is my most recent issue:  I’m attempting to set the backcolor property of a text box control using the ‘On Format’ event property of a … Continue reading

Posted in Access 2007 problems/solutions | Leave a comment